Illaluktande flytningar

Är mina flytningar normala?

Alla kvinnor har flytningar, hur ofta och hur mycket är individuellt för varje kvinna. Detsamma gäller lukten på flytningarna, vad som är normalt eller inte är alltså mycket upp till dig själv att avgöra. Bra att känna till är också att mängden flytningar varierar beroende på olika faktorer som t.ex hormonförändringar, menstruation, graviditet, sexuell aktivitet, stress och ålder.

En normal och frisk, vanlig flytning, är klar eller lite vitaktig till färgen, och då den torkat kan den se lite gulaktig ut i trosorna. Mängden och lukten kan variera en aning och det kan ibland var lite stressande om man inte vet vad som orsakar flytningen.

En god underlivshygien är viktigt, men en god underlivshygien är en balans av "för mycket" och "för lite".

What’s normal?

Har du illaluktande flytningar är det symtom på bakteriell obalans i underlivet. Vissa kvinnor har lättare för att få bakteriell vaginos och drabbas ofta igen och igen.

Du kan förstås också ha flytningar som luktar illa utan att det är bakteriell vaginos Till exempel om du har tränat, haft tajta byxor eller använt trosskydd. Vid bakteriell vaginos luktar det illa också när du är nyduschad.

En god underlivshygien är viktigt, men en god underlivshygien är en balans av "för mycket" och "för lite". Undvik att använda tvål eller intimtvättprodukter i underlivet varje dag och varva med att bara tvätta med bara vatten.

Kontrollera dina flytningar regelbundet för att upptäcka förändringar.

Om flytningarna är gryniga och vita utan att vara illaluktande samtidigt som du också har klåda så är det troligen en svampinfektion du har och ska då behandlas som en sådan. Men det är viktigt att man tar reda på att det är just en svampinfektion du har innan du behandlar dig med egenvårdsprodukter mot svamp i underlivet. Fråga på apoteket!

Multi-Gyn ActiGel minskar effektivt obehaglig lukt och oönskade flytningar vid bakteriell obalans samtidigt som den förebygger och behandlar orsaken. ActiGel motverkar också svamp.

Infektioner i vaginan som bakteriell vaginos och svamp orsakar ofta onormala flytningar.

Könssjukdomar som gonorré kan orsaka förändringar. Bakteriell vaginos eller svamp kan uppstå relaterat till när du haft sex men också av andra orsaker.

Dessa symptom kan likna varandra, men det finns skillnader som man kan vara uppmärksam på:

  • Svamp kan göra dina flytningar tjockare med en konsistens som liknar keso. En svampinfektion luktar vanligtvis inte starkt, men sveda och irritation kan uppstå.
  • Bakteriell vaginos kan ge dina flytningar en obehaglig, ”fiskaktig” lukt. Flytningarna kan bli tunna och gråaktiga.
  • Trikomonasinfektion är en könssjukdom som kan orsaka stark lukt. Flytningarna blir ofta gröna och skummande.
  • Lack of hygiene or over-washing

Om du misstänker att du har fått en könssjukdom är det viktigt att du söker vård. Det gäller också om du får feber och eller smärta i magen eller underlivet i samband med flytningarna..

MGAG Multi-Gyn ActiGel Multi-Gyn ActiGel • Förebygger och behandlar Bakteriell Vaginos
• Motverkar svampinfektion
• Minskar oönskade flytningar och lukt
• Ger snabb lindring av klåda, sveda och irritation
Köp ActiGel Förebygger och behandlar
vaginala besvär
MGFP Multi-Gyn FloraPlus Multi-Gyn FloraPlus • Lindrar klåda, irritation, dålig lukt och flytningar
• Stimulerar de egna “goda” bakterier i underlivet
• Förebygger (återkommande) svamp
• Kan användas under graviditet och vid amning
Köp FloraPlus Förebygger och
behandlar svamp